English | Nederlands

Agenda

Panchkarma week (Detox Reinigings behandeling)

18/11/2023 - 24/11/2023

Waar: Schoorl kosten: € 2500,- p.p. inclusieve inleidend programma thuis (14dagen voor)en verblif op locatie (7dagen),alle behandelingen,consultatie,kruiden,ayurvedische maaltijden,diverse workshop en activiteiten,Yoga en meditatie sessie.

Meer...

Wat houdt deze Pancha Karma retraite in?

De pancha karma bestaat uit 4 onderdelen

– de thuisvoorbereiding
– de Purvo karma (voorbereidings behandelingen)
– de Pancha karma (detox behandelingen)
– de nazorg
Zowel Purva Karma als de Pancha Karma, de thuisvoorbereiding en de nazorg zijn op maat trajecten. Afhankelijk van je persoonlijke situatie, klachten en doelen stellen de Ayurvedische arts een behandelplan voor je op.De 4 onderdelen van deze Pancha karma retraite zijn inbegrepen in de prijs.

Purvo karma:

voorbereiding op de Pancha karma zelf.Tijdens de Purvo karma worden de opgehoopte afvalstoffen in je lichaam ‘vloeibaar’ gemaakt zodat ze tijdens de Pancha karma, via de lichaamsopeningen afgevoerd kunnen worden.Hiervoor volg je een speciaal voedingspatroon. Er wordt voor je persoonlijk gekookt en je krijgt verschillende soorten massages en andere verschillend behandelingen zoals shirodhara,netrabasti,karnourn enz. Je doet tevens aan zweettherapie in een stoomcabine. Hierbij wordt je hoofd niet verhit zoals dit bijvoorbeeld het geval is bij de sauna. Je hoofd blijft uit de cabine.Als de Purvo Karma afgelopen is, kan de Pancha Karma beginnen.

Pancha karma:

een reinigingskuur op maatHet doel van de Pancha karma is het afvoeren van de vloeibare geworden afvalstoffen (tijdens de Porvo karma) door de lichaamsopeningen. Dit gaat via behandelingen als de Nasya (detox behandeling van de 5 zintuigen via de neus), basti (clisma), purgeren (virachem) en braken (Vaman).De keuze van de behandelingen, het behandelplan is op maat, is afhankelijk van jouw persoonlijke geboorte constitutie en huidige gezondheidsstaat. Dit betekent dat braken bijvoorbeeld niet voor iedereen nodig is.
Een ander doel van de Pancha karma is het verwijderen van overtollige dosha’ of anders gezegd het in balans brengen van de 3 bio-energieën ‘vata, pitta en kapha’.

Nazorg :

De laatste dagen van de retraite worden aan de nazorg besteed in de vorm van een afsluitingsconsult.
Je wordt ingelicht over de manier waarop je het best kan eten als je weer thuis bent met de perspectief om je systeem op lange termijn in balans te houden. Dit wordt in een nazorgplan met je besproken. Het advies betreft ook je leefstijl.
Twee weken na afloop van de Pancha karma nemen de Ayurvedische arts contact met je op om te horen hoe het met je gaat. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je rustig en zonder extra kosten contact met hen opnemen.

Workshop:

Op de eerste dag van de retraite wordt een workshop gegeven over de visie van Ayurveda op ziek en gezond zijn; de werking van de 5 elementen; de dosha’s; het ontstaan en opruimen van afvalstoffen; het doel en werking van de Pancha karma.Maar wij gaan ook kook workshop en andere ontspannings behandelingen gaan organiseren, bijvoorbeeld verschillend schoonheidsbehandelingen. Hier kan jij denken als gezichtsbehandelingen, maar ook hoe kan jij beste ayurvediche manier voor jou huid en haar kan zorgen. En Overdag als je er behoefte aan hebt, kun je wandelen in de natuur, je terugtrekken in jouw slaapkamer, rusten of lezen.

Yoga en meditatie tijdens de Pancha karma:

Als je dit wenst, kun je elke ochtend deel nemen aan een meditatie sessie en yoga doen.
In de avond, voor het slapen gaan is er ook een meditatiesessie. Deelnemen aan deze activiteit is uiteraard niet verplicht.

Wie geeft deze Pancha karma retraite?

Deze Pancha Karma retraite wordt in samenwerking georganiseerd en verzorgd door Aarti Landzaat-Waghmare (Praktijk Sanskriti Ayurveda, Heerhugowaard). En Prachi Mahajan-Patil (Prsktijk Prakreeti Ayurveda, Maastricht)
Zie onderaan de pagina voor meer informatie over Aarti en Prachi.

Aarti en Prachi zijn in India opgeleid als Ayuredische en allopatisch artsen. Aarti spreekt goed Netherlands en Engels. Prachi spreekt engels. Dus als jullie engels niet zo goed is, dan neem graag contact met Aarti.

Ze delen dezelfde liefde voor Ayurveda en hebben dezelfde missie: jou en iedereen ondersteunen in het vinden van balans en gezondheid.Hoe meer je lichaam en geest vrij zijn van afvalstoffen, hoe beter ze in staat zijn goed te functioneren. Des te beter je stofwisseling en immuunsysteem werken, hoe hoger je vitaliteit is en hoe evenwichtiger je gemoedsstemming.

De locatie ‘ Landsrade, in Gulpen’ :

Deze luxe groepsaccommodatie staat op ons Bungalowpark Landsrade. Bungalowpark Landsrade bevindt zich in het uiterste van Zuid-Limburg, waar het land vol ligt met leuke dorpjes. Daarnaast ligt het in het prachtige gebied van de Limburgse heuvelland. Landsrade is een zeer mooi en rustiek bungalowpark waar u van uw rust en ruimte kunt genieten. Een park dat omgeven is door bomen en weiden. Eén woord: GENIETEN en RUSTEN

De locatie heeft een grote zaal, een eetzaal, een groepskeuken. Op het terrein is een groot terras.

De slaapkamers zijn eenvoudig. Er zijn apart kamers aanwezig voor iedereen en eigen kamers voor de stellen.

De WC’s en douches zijn gemeenschappelijk tijdens de dagen. Tijdens behandelingen als klysma of purgeren beschikt de deelnemer over zijn of haar eigen toilet.

Het gehele terrein is rookvrrij.Praktische informatie:

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 8 zodat iedereen een optimale begeleding en alle aandacht krijgt die nodig is voor het goede resultaat.

Informatie en inschrijving:

Jij kan zich via een van de onderstaande email inschrijven of telefonische contanct opnemen.
kliniek@sanskriti-ayurveda.nl – T 06 37359114

info@prakriteeayurveda.nl – T 0624271350

Adres locatie:
Landsrade 9, 6271 NZ Gulpen . Telefoon- 0434502653

Reis:
Wij moedigen carpoolen aan. Wil je samen rijden of heb je een auto en kun je andere deelnemers meenemen, neem dan contact met een van ons mee.

Kosten en betaling:

Kosten voor het inleidend programma thuis(14dagen) en het verblijf op locatie (7dagen).
Alle behandelingen, consultatie, activiteiten, maaltijden en tussendoortjes.
De ingrediënten van de maaltijden en de drankjes zijn zoveel mogelijk biologisch, vegetarisch en Ayurvedisch.

Het kosten zijn € 2500,- p.p. all in.

De borg en voor reserveren voor de panchkarma is bedraagt €500,-.

Bankgegevens voor de betaling van de borg:

NL26 ABNA0248439693 met vermelding Panchkarma Novemebr2023.

Een betaling in een aantal termijnen is mogelijk.Neem contact met ons op als je graag gebruikt van dit wilt maken.

Als je inschrijft en de borg betaalt, krijg je een factuur waar de borg en resterend vermeld zijn. Het resterende bedrag kun je dan over maken naar het vermelde bankrekeningnummer.

De massages en behandelingen van de Pancha karma worden door de meeste zorgverzekeraars, vanuit je aanvullende zorgverzekering, vergoed!

meer informatie over panchkarma : https://sanskriti-ayurveda.nl/nl/pages/8

Meer informtie over Aarti Landzaat-Waghmare

Ik ben Aarti Landzaat-Waghmare, geboren in India en woon sinds 2012 in Heerhugowaard, waar ik ook mijn praktijk ‘Sanskriti Ayurveda kliniek’ heb.

In India heb ik de zesjarige opleiding Bachelor in Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) gevolgd, in Hon. Shri Anna Saheb Dange Ayur vaidya Mahavidyalay, Ashta, Sangli, Maharashtra. Mijn opleiding is erkend door de Maharashtra Council of Indian Medicine.

Ik werk sinds 2017 in mijn eigen praktijk Sanskriti Ayurvedagebestigd in Heerhugowward. Ik ondertussen 7 jaar werkervaring als Ayurveddische beoefenaar.

Voor meer informatie – www.sanskriti-ayurveda.nl

Meer informatie over Prachi Mahajan-Patil

Ik ben Prachi Mahajan . Ik ben geboren, getogen en opgeleid in India. Ik heb mijn 6-jarige Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (BAMS) afgerond aan de Nashik University of Health Sciences India.

Mijn vader is ook een ayurveda-beoefenaar in India, die me inspireerde om een ​​opleiding in ayurveda te volgen. Ik beoefende Ayurveda met hem gedurende de eerste 2 jaar na mijn universiteit, en verhuisde later met mijn man naar Nederland. Ik heb 10 jaar werkervaring in Nederland als ayurvedisch beoefenaar.

Ik ga vaak naar India om in contact te blijven met Ayurvedische specialisten, om te leren en kennis te delen. Ik ben ook opgeleid in yoga en pranayama van yoga-instituut Mumbai India.

Voor meer informatie- www.prakriteeayurveda.nl

Panchkarma behandelingen in Schoorl

27/02/2024 - 11/03/2024

Waar: Gerbrandtslaan 18, 1871AP Schoorl Kosten: voor 7dagen € 2500,- p.p. inclusieve inleidend programma thuis (14dagen voor)en verblijf op locatie (7dagen),alle behandelingen,consultatie,kruiden,ayurvedische maaltijden,diverse workshop en activiteiten,Yoga en meditatie sessie. Voor 10 dagen € 2950,- p.p. inclusieve inleidend programma thuis (14dagen voor)en verblijf op locatie (10dagen),alle behandelingen,consultatie,kruiden,ayurvedische maaltijden,diverse workshop en activiteiten,Yoga en meditatie sessie. Voor 14 dagen € 4200,- p.p. inclusieve inleidend programma thuis (14dagen voor)en verblijf op locatie (14dagen),alle behandelingen,consultatie,kruiden,ayurvedische maaltijden,diverse workshop en activiteiten,Yoga en meditatie sessie.

Meer...

Wat houdt deze Pancha Karma retraite in?

De pancha karma bestaat uit 4 onderdelen

– de thuisvoorbereiding
– de Purvo karma (voorbereidings behandelingen)
– de Pancha karma (detox behandelingen)
– de nazorg
Zowel Purva Karma als de Pancha Karma, de thuisvoorbereiding en de nazorg zijn op maat trajecten. Afhankelijk van je persoonlijke situatie, klachten en doelen stellen de Ayurvedische arts een behandelplan voor je op.De 4 onderdelen van deze Pancha karma retraite zijn inbegrepen in de prijs.

Purvo karma:

voorbereiding op de Pancha karma zelf.Tijdens de Purvo karma worden de opgehoopte afvalstoffen in je lichaam ‘vloeibaar’ gemaakt zodat ze tijdens de Pancha karma, via de lichaamsopeningen afgevoerd kunnen worden.Hiervoor volg je een speciaal voedingspatroon. Er wordt voor je persoonlijk gekookt en je krijgt verschillende soorten massages en andere verschillend behandelingen zoals shirodhara,netrabasti,karnourn enz. Je doet tevens aan zweettherapie in een stoomcabine. Hierbij wordt je hoofd niet verhit zoals dit bijvoorbeeld het geval is bij de sauna. Je hoofd blijft uit de cabine.Als de Purvo Karma afgelopen is, kan de Pancha Karma beginnen.

Pancha karma:

een reinigingskuur op maatHet doel van de Pancha karma is het afvoeren van de vloeibare geworden afvalstoffen (tijdens de Porvo karma) door de lichaamsopeningen. Dit gaat via behandelingen als de Nasya (detox behandeling van de 5 zintuigen via de neus), basti (clisma), purgeren (virachem) en braken (Vaman).De keuze van de behandelingen, het behandelplan is op maat, is afhankelijk van jouw persoonlijke geboorte constitutie en huidige gezondheidsstaat. Dit betekent dat braken bijvoorbeeld niet voor iedereen nodig is.
Een ander doel van de Pancha karma is het verwijderen van overtollige dosha’ of anders gezegd het in balans brengen van de 3 bio-energieën ‘vata, pitta en kapha’.

Nazorg :

De laatste dagen van de retraite worden aan de nazorg besteed in de vorm van een afsluitingsconsult.
Je wordt ingelicht over de manier waarop je het best kan eten als je weer thuis bent met de perspectief om je systeem op lange termijn in balans te houden. Dit wordt in een nazorgplan met je besproken. Het advies betreft ook je leefstijl.
Twee weken na afloop van de Pancha karma nemen de Ayurvedische arts contact met je op om te horen hoe het met je gaat. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je rustig en zonder extra kosten contact met hen opnemen.

Workshop:

Op de eerste dag van de retraite wordt een workshop gegeven over de visie van Ayurveda op ziek en gezond zijn; de werking van de 5 elementen; de dosha’s; het ontstaan en opruimen van afvalstoffen; het doel en werking van de Pancha karma.Maar wij gaan ook kook workshop en andere ontspannings behandelingen gaan organiseren, bijvoorbeeld verschillend schoonheidsbehandelingen. Hier kan jij denken als gezichtsbehandelingen, maar ook hoe kan jij beste ayurvediche manier voor jou huid en haar kan zorgen. En Overdag als je er behoefte aan hebt, kun je wandelen in de natuur, je terugtrekken in jouw slaapkamer, rusten of lezen.

Yoga en meditatie tijdens de Pancha karma:

Als je dit wenst, kun je elke ochtend deel nemen aan een meditatie sessie en yoga doen.
In de avond, voor het slapen gaan is er ook een meditatiesessie of mantra zingen. Deelnemen aan deze activiteit is uiteraard niet verplicht.

Wie geeft deze Pancha karma retraite?

Deze Pancha Karma retraite wordt in samenwerking georganiseerd en verzorgd door Aarti Landzaat-Waghmare (Praktijk Sanskriti Ayurveda, Heerhugowaard). En Valerie Fiteni (praktijk Arjuna)
Zie onderaan de pagina voor meer informatie over Aarti en Valerie.


Ze delen dezelfde liefde voor Ayurveda en hebben dezelfde missie: jou en iedereen ondersteunen in het vinden van balans en gezondheid.Hoe meer je lichaam en geest vrij zijn van afvalstoffen, hoe beter ze in staat zijn goed te functioneren. Des te beter je stofwisseling en immuunsysteem werken, hoe hoger je vitaliteit is en hoe evenwichtiger je gemoedsstemming.

De locatie ‘ villas berger duinen, in Schoorl

De slaapkamers zijn eenvoudig. Er zijn apart kamers aanwezig voor iedereen en elke kamer heeft eigen douche en wc.Praktische informatie:

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 8 zodat iedereen een optimale begeleding en alle aandacht krijgt die nodig is voor het goede resultaat.

Informatie en inschrijving:

Jij kan zich via een van de onderstaande email inschrijven of telefonische contanct opnemen.
kliniek@sanskriti-ayurveda.nl – T 06 37359114

Reis:
Wij moedigen carpoolen aan. Wil je samen rijden of heb je een auto en kun je andere deelnemers meenemen, neem dan contact met een van ons mee.

Kosten en betaling:

Kosten voor het inleidend programma thuis(14dagen) en het verblijf op locatie 7dagen, 10 of 14 dagen.
Alle behandelingen, consultatie, activiteiten, maaltijden en tussendoortjes.
De ingrediënten van de maaltijden en de drankjes zijn zoveel mogelijk biologisch, vegetarisch en Ayurvedisch.

Het kosten zijn € 2500,2950 of 4200 - p.p. all in.

De borg en voor reserveren voor de panchkarma is bedraagt €1000,-.

Bankgegevens voor de betaling van de borg:

NL26 ABNA0248439693 met vermelding Panchkarma Februari2024.

Een betaling in een aantal termijnen is mogelijk.Neem contact met ons op als je graag gebruikt van dit wilt maken.

Als je inschrijft en de borg betaalt, krijg je een factuur waar de borg en resterend vermeld zijn. Het resterende bedrag kun je dan over maken naar het vermelde bankrekeningnummer.

De massages en behandelingen van de Pancha karma worden door de meeste zorgverzekeraars, vanuit je aanvullende zorgverzekering, vergoed!
meer informatie over panchkarma : https://sanskriti-ayurveda.nl/nl/pages/8

Meer informtie over Aarti Landzaat-Waghmare

Ik ben Aarti Landzaat-Waghmare, geboren in India en woon sinds 2012 in Heerhugowaard, waar ik ook mijn praktijk ‘Sanskriti Ayurveda kliniek’ heb.

In India heb ik de zesjarige opleiding Bachelor in Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) gevolgd, in Hon. Shri Anna Saheb Dange Ayur vaidya Mahavidyalay, Ashta, Sangli, Maharashtra. Mijn opleiding is erkend door de Maharashtra Council of Indian Medicine.

Ik werk sinds 2017 in mijn eigen praktijk Sanskriti Ayurvedagebestigd in Heerhugowward. Ik ondertussen 7 jaar werkervaring als Ayurveddische beoefenaar.

Voor meer informatie – www.sanskriti-ayurveda.nl

Meer informatie over Valerie fiteni


Voor meer informatie- www.ayurvedapraktijkarjuna.nl

Panchkarma Behnadelingen In Heerhugowaard

18/11/2024 - 28/11/2024

Waar: Luna meerzicht, middenweg 1a Kosten : voor 7dagen € 2500,- p.p. inclusieve inleidend programma thuis (14dagen voor)en verblijf op locatie (7dagen),alle behandelingen,consultatie,kruiden,ayurvedische maaltijden,diverse workshop en activiteiten,Yoga en meditatie sessie. Voor 10 dagen € 2950,- p.p. inclusieve inleidend programma thuis (14dagen voor)en verblijf op locatie (10dagen),alle behandelingen,consultatie,kruiden,ayurvedische maaltijden,diverse workshop en activiteiten,Yoga en meditatie sessie.

Meer...

Wat houdt deze Pancha Karma retraite in?

De pancha karma bestaat uit 4 onderdelen

– de thuisvoorbereiding
– de Purvo karma (voorbereidings behandelingen)
– de Pancha karma (detox behandelingen)
– de nazorg
Zowel Purva Karma als de Pancha Karma, de thuisvoorbereiding en de nazorg zijn op maat trajecten. Afhankelijk van je persoonlijke situatie, klachten en doelen stellen de Ayurvedische arts een behandelplan voor je op.De 4 onderdelen van deze Pancha karma retraite zijn inbegrepen in de prijs.

Purvo karma:

voorbereiding op de Pancha karma zelf.Tijdens de Purvo karma worden de opgehoopte afvalstoffen in je lichaam ‘vloeibaar’ gemaakt zodat ze tijdens de Pancha karma, via de lichaamsopeningen afgevoerd kunnen worden.Hiervoor volg je een speciaal voedingspatroon. Er wordt voor je persoonlijk gekookt en je krijgt verschillende soorten massages en andere verschillend behandelingen zoals shirodhara,netrabasti,karnourn enz. Je doet tevens aan zweettherapie in een stoomcabine. Hierbij wordt je hoofd niet verhit zoals dit bijvoorbeeld het geval is bij de sauna. Je hoofd blijft uit de cabine.Als de Purvo Karma afgelopen is, kan de Pancha Karma beginnen.

Pancha karma:

een reinigingskuur op maatHet doel van de Pancha karma is het afvoeren van de vloeibare geworden afvalstoffen (tijdens de Porvo karma) door de lichaamsopeningen. Dit gaat via behandelingen als de Nasya (detox behandeling van de 5 zintuigen via de neus), basti (clisma), purgeren (virachem) en braken (Vaman).De keuze van de behandelingen, het behandelplan is op maat, is afhankelijk van jouw persoonlijke geboorte constitutie en huidige gezondheidsstaat. Dit betekent dat braken bijvoorbeeld niet voor iedereen nodig is.
Een ander doel van de Pancha karma is het verwijderen van overtollige dosha’ of anders gezegd het in balans brengen van de 3 bio-energieën ‘vata, pitta en kapha’.

Nazorg :

De laatste dagen van de retraite worden aan de nazorg besteed in de vorm van een afsluitingsconsult.
Je wordt ingelicht over de manier waarop je het best kan eten als je weer thuis bent met de perspectief om je systeem op lange termijn in balans te houden. Dit wordt in een nazorgplan met je besproken. Het advies betreft ook je leefstijl.
Twee weken na afloop van de Pancha karma nemen de Ayurvedische arts contact met je op om te horen hoe het met je gaat. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je rustig en zonder extra kosten contact met hen opnemen.

Workshop:

Op de eerste dag van de retraite wordt een workshop gegeven over de visie van Ayurveda op ziek en gezond zijn; de werking van de 5 elementen; de dosha’s; het ontstaan en opruimen van afvalstoffen; het doel en werking van de Pancha karma.Maar wij gaan ook kook workshop en andere ontspannings behandelingen gaan organiseren, bijvoorbeeld verschillend schoonheidsbehandelingen. Hier kan jij denken als gezichtsbehandelingen, maar ook hoe kan jij beste ayurvediche manier voor jou huid en haar kan zorgen. En Overdag als je er behoefte aan hebt, kun je wandelen in de natuur, je terugtrekken in jouw slaapkamer, rusten of lezen.

Yoga en meditatie tijdens de Pancha karma:

Als je dit wenst, kun je elke ochtend deel nemen aan een meditatie sessie en yoga doen.
In de avond, voor het slapen gaan is er ook een meditatiesessie of mantra zingen. Deelnemen aan deze activiteit is uiteraard niet verplicht.

Praktische informatie:

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 8 zodat iedereen een optimale begeleding en alle aandacht krijgt die nodig is voor het goede resultaat.

Informatie en inschrijving:

Jij kan zich via een van de onderstaande email inschrijven of telefonische contanct opnemen.
kliniek@sanskriti-ayurveda.nl – T 06 37359114

Reis:
Wij moedigen carpoolen aan. Wil je samen rijden of heb je een auto en kun je andere deelnemers meenemen, neem dan contact met een van ons mee.

Kosten en betaling:

Kosten voor het inleidend programma thuis(14dagen) en het verblijf op locatie 7dagen of 10 dagen.
Alle behandelingen, consultatie, activiteiten, maaltijden en tussendoortjes.
De ingrediënten van de maaltijden en de drankjes zijn zoveel mogelijk biologisch, vegetarisch en Ayurvedisch.

Het kosten zijn € 2500,- p.p. of 2950 -p.p all in.

De borg en voor reserveren voor de panchkarma is bedraagt €1000,-.

Bankgegevens voor de betaling van de borg:

NL26 ABNA0248439693 met vermelding Panchkarma Novemebr2024.

Een betaling in een aantal termijnen is mogelijk.Neem contact met ons op als je graag gebruikt van dit wilt maken.

Als je inschrijft en de borg betaalt, krijg je een factuur waar de borg en resterend vermeld zijn. Het resterende bedrag kun je dan over maken naar het vermelde bankrekeningnummer.

De massages en behandelingen van de Pancha karma worden door de meeste zorgverzekeraars, vanuit je aanvullende zorgverzekering, vergoed!Wie geeft deze Pancha karma retraite?

Deze Pancha Karma retraite wordt georganiseerd en verzorgd door Aarti Landzaat-Waghmare (Praktijk Sanskriti Ayurveda, Heerhugowaard).
Zie onderaan de pagina voor meer informatie over Aarti


Aarti is in India opgeleid als Ayuredische en allopatische Arts.

meer informatie kunt u hier vinden
https://sanskriti-ayurveda.nl/nl/pages/aboutme